Blog

 

DE 6 REDENEN WAAROM JIJ BRUIDSMEISJES NODIG HEBT OP JOU BRUILOFT

In Amerika is het heel normaal om bruidsmeisjes te hebben op je bruiloft, maar in Nederland zien we dit ook steeds vaker. Waarom zou je kiezen voor bruidsmeisjes?
1. Bruidsmeisjes kunnen helpen bij de voorbereiding
Misschien wel meteen de belangrijkste reden: bruidsmeisjes kunnen je helpen met de voorbereidingen. Dat neemt jou een hoop zorgen uit handen. De taken van het bruidsmeisje lijken op die van de ceremoniemeester, met het verschil dat deze laatste de regie houdt. De bruidsmeisjes ondersteunen de ceremoniemeester. Andere taken kunnen het organiseren van het vrijgezellenfeest, het mee uitzoeken van de jurk, het maken van de uitnodigingen of het samenstellen van de gastenlijst zijn.
2. En op je trouwdag
Ook op je trouwdag kunnen bruidsmeisjes een grote hulp zijn. Zo zorgt het bruidsmeisje dat je sleep goed ligt en dat het nergens achter blijft haken. Andere mogelijke taken zijn:
 • Begeleiden van gasten naar hun zitplaats
 • Zorg dragen voor het gastenboek
 • Je een seintje geven als je make-up bijgewerkt moet worden
 • Zorgen voor het feestje op de dansvloer
 • Cadeaus aannemen en op een veilige plaats zetten
 • Bruidsboeket vasthouden
 • Ringen aangeven
 • De bruid helpen met opfrissen en naar het toilet gaan
3. Het zorgt voor kleur op je trouwdag
Vaak zie je dat bruidsmeisjes dezelfde jurken, of in ieder geval dezelfde stijl jurken aan hebben. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar omdat ze hun mooiste jurk aantrekken zorgen bruidsmeisjes in ieder geval voor kleur op je trouwdag en trouwfoto’s.

Wil jij graag dat je bruidsmeisjes allemaal dezelfde jurk aan hebben?

Houdt er dan rekening mee dat de kosten van de jurken in veel gevallen gedragen worden door het bruidspaar. Wil jij dat de bruidsmeisjes zelf voor hun jurk betalen? Bespreek dit dan van tevoren, zodat er achteraf geen scheve gezichten zullen zijn.

4. Een manier om je vriendinnen bij je dag te betrekken
Je vriendinnen vinden het super leuk dat je gaat trouwen en willen graag betrokken worden bij jou bruiloft. Ze zullen dan ook vereerd zijn om uitgekozen te worden als bruidsmeisje. Bovendien kunnen zij je een peptalk geven als iets even niet gaat zoals jij wilt, of je plotseling de zenuwen krijgt. Je vriendinnen zullen altijd voor je klaar staan, zodat jouw dag je mooiste dag ooit wordt.
5. Leuke speeches gegarandeerd
Je bruidsmeisje kan ook een speech geven op jullie bruiloft. En omdat ze je zo goed kent, is het gegarandeerd een leuke/tranentrekkende/hilarische/lieve speech. Met heel veel verhalen over vroeger! Vind je het leuk dat een bruidsmeisje een speech geeft? Geef dit dan wel op tijd aan, zodat ze genoeg tijd heeft om een goede speech te bedenken en uit te werken.
6. Hoe schattig zijn bruidskinderen?
In plaats van kiezen voor volwassen bruidsmeisjes kun je ook kiezen voor bruidskinderen.

Deze zullen natuurlijk niet je vrijgezellenfeest organiseren, of je een peptalk geven op het moment dat jij er even doorheen zit. Maar bruidskinderen zijn wel enorm schattig, en zullen voor vertederende momenten zorgen op je trouwdag.

Ook bruidskinderen kun je taken geven:
 • De ringen aangevenken geven:
 • Bloemblaadjes strooien in het gangpad
 • Voor de bruid uit laten lopen met een leuk bord